top of page
Sevimli Defterler

Blog

Gerçek Doğaltaş Nasıl Anlaşılır?



Belki de özellikle online alışveriş yaparken akıllara en çok takılan soru: Bu doğal taş gerçek mi? Nasıl emin olabilirim? Sertifikanız var mı?


Sertifika konusunun nasıl büyük bir uydurmaca olduğunu bir önceki yazımızda anlattık.


Şimdi gelin elinizdeki bir taşın gerçek olup olmadığını anlamak için hangi noktalara dikkat edebilirsiniz bunu inceleyelim.


1. Doğal Taşın Görünümüne ve Rengine Dikkat Edin


Gerçek doğal taşların yüzeyinde genellikle belirgin doğal özellikler bulunur. Bu özellikler, kristalizasyon paternleri, iç kırıklar, damarlar, lekeler veya çatlaklar gibi doğal oluşumlardır. Bu özellikler, taşın gerçekliğini kanıtlar niteliktedir.


Ayrıca, gerçek doğal taşların renkleri de genellikle doğal bir ton taşır. Doğada bulunması mümkün olmayan fosforlu aşırı canlı renkler, sert renk tonları bizi şüpheye düşürmelidir.


2. Doğal Taşın Ağırlığını Kontrol Edin


Gerçek doğal taşlar, genellikle sahte olanlara göre daha ağırdır. Bu, taşın yoğunluğu ve içeriğinin gerçek doğal olduğunu gösterir. Eğer taşın ağırlığı sizin beklediğinizden hafifse, bu durumda taşın doğal olmadığından şüphelenebilirsiniz.


Doğaltaşlar ağır olduğu için tüm ürünlerimizde daha küçük boncuk kullanılma seçeneğini bu yüzden sunuyoruz çünkü özellikle minyon bedenlerde 108 adet gerçek doğal taştan oluşmuş bir kolyeyi taşımak kolay olmayabiliyor.



3. Hissine Bakın: Sertlik, Serinlik ve Ses Testi Yapın


Sertlik testi, taşın doğallığını belirlemede etkili bir yöntemdir. Gerçek doğal taşlar genellikle belirli bir sertlik derecesine sahiptir. Dışı plastik gibi yumuşak, mumsu olamaz. Bunlar en iyi ihtimalle plastik, cam ya da tozdan karıştırma taşa işarettir. Taş taş bir his ve sert bir yüzey olmalı. Boncukları birbirine karıştırdığınızda tıpkı bir avuç taşın sesini dinler gibi şıkır şıkır bir ses duymalısınız.


Aynı zamanda gerçek doğal taş serin olur. Elinize aldığınızda hafif bir serinlik duymanız gerekir. (Bu durum tabii ki uzun süre vücut ısısı dahil bir ısı kaynağına maruz kalmama durumunda sonuç verir. Bu testi yapmadan taşın her hangi bir ısı kaynağına maruz kalmadığından emin olmalısınız.)


4. Güvenilir Satıcıları Tercih Edin


Doğal taşlar konusunda güvenilir ve saygın satıcıları tercih etmek, sahte veya işlenmiş taşlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Güvenilir satıcılar öncelikle sorduğunuz sorulara akılcı ve bütünsel cevap verir, hurafeler ve yanlış bilgilerle sizi satın almaya ikna etmeye çalışmaz, sundukları ürünlerin fiyatı gerçek doğal taş fiyatını yansıtır. Çünkü bilinenin aksine çocukluğumuzdan bu yana gerek sayfiye yerlerindeki tezgahlarda, gerekse çarşılarda gördüğümüz seri üretim bileklik ve kolyeler eğer gerçek doğal taş olsaydı kesinlikle o fiyata satılmaları mümkün olmazdı.


Doğal taşlar benzersiz güzellikleri ve sundukları enerjileriyle her geçen gün daha çok ilgi çekmeye devam ediyor ve yalnızca estetik değil, aynı zamanda kültürel ve manevi açıdan da değerli olan, içinde saklı bilgiler taşıyan adeta doğanın hazineleri onlar.


Doğru niyetle birleştiğinde doğanın bu hediyelerinden faydalanmak ise bize harika sürprizlerin kapısını açıyor.


Sahte veya işlenmiş taşların da bulunduğu bir pazarda, doğal taşların gerçekliğini belirlemek ve satıcılara güven duymak ise çok önemli. Yukarıda belirtilen ipuçlarını kullanarak, gerçek doğal taşları sahte olanlardan ayırt edebilir ve güvenilir doğal taşlara yatırım yapabilirsiniz.


Kalpten gelen niyetleri, gerçek doğaltaşlarla birleştirdiğimiz eşsiz koleksiyonumuzu incelemek için ise online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.







144 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page