top of page
Sevimli Defterler

Blog

"Sertifikalı Doğal Taş" Neden Koca Bir Uydurmaca?




Çünkü yarı değerli doğal taşlar sertifika sistemine tabi değildir, edilemez.


Yarı değerli doğal taşlar, değerli taşlar olan elmas, pırlanta, zümrütte olduğu gibi sertifikalandırma standartlarını oluşturan 4C yani ;

  • Carat weight (Karat ağırlığı)

  • Color (Renk)

  • Clarity (Berraklık / Netlik)

  • Cut (Kesim)


standardizasyonuna göre değerlendirilemez. Bu 4C standardının olmayışı sertifikalandırmayı son derece kompleks ve imkansız hale getirir.


sertifikalı doğal taş kaplangözü

Yarı değerli doğal taşlar bir çok şekil ve formda ortaya çıkar. Dünyanın bir çok yerindeki kaynaklardan çıkarılan doğal taşlar çoğunlukla Uzakdoğu’da işlem görür ve kullandığımız boncuk, damla, küp, rondela, fasetli yüzey gibi formlara kavuşur. Buradan da yine tüm dünyaya dağıtımları gerçekleşir. 


Özellikle markamızdaki gibi takı yapımında kullanılan boncuk doğal taşlar binlerce diziler halinde gelir ve her dizideki boncuğu tek tek inceleyip sertifikalı doğal taş onayı vermek tahmin edeceğiniz üzere tamamiyle imkansızdır.


Peki sertifikalı doğal taş” satan kişiler var; onlar nasıl bunu söylüyor?

dediğinizi duyar gibiyiz.



sertifikalı doğal taş akuamarin rose kuvars ruhsal astroloji


Bu satıcıların sertifikasınının hangi kurum, kuruluş, standart enstitüsü tarafından onaylandığını sorduğunuzda bir cevap almanıza imkan yoktur.


Çünkü yarı değerli doğal taşlar için böyle bir kuruluştan bahsedilemez, yoktur.


Bu sertifikaları görmeyi talep ettiğinizde gelen kağıdın tamamen bilgisayarda yapılmış, kendine kendine imzalanmış hatta belki damgalanmış bile olduğunu, bazen maden mühendisi bir akrabaya tek seferlik bir imza attırıldığını (evet, bu gözler bunu da gördü) görebilirsiniz.


Bu kağıtların maalesef hiç bir hükmü yoktur. Bizim kendimize son derece havalı bir sertifika tasarlatıp üzerine imza atmamızla aynı şeydir.


Bu bilgiyle lütfen sertifikalı x,y,z olduğunu iddia eden kimseleri de mutlaka "Sertifikanız hangi kurum tarafından verildi? Bu kurumun akreditasyon yetkisi nedir?" diye sorgulayın, yetkin kişilerin azlığına şaşıracaksınız.


sertifikalı doğal taş ametist anahtarlık


Bu sebeple size sunacağımız en önemli öneri sertifikalı doğal taş sattığı iddiasında bulunan satıcılardan özellikle uzak durmanız olacaktır çünkü satış yapmak adına kişilerin duygularını, özellikle güvenini manipüle etmek kabul edilemez. 


Doğal taş arayışınızda güven duymak arzunuz ise son derece anlaşılır.


Bu kadar çok sahtesi, boyaması, cam / plastik karıştırması ve taklidi olan bir ürün alırken mutlaka ki güveneceğiniz bir dayanak arıyorsunuz.


Bunun doğru yolu ise sahte sertifikaları sorgulamak değil satın alacağınız yerin marka bilinirliği, piyasadaki itibarı, dürüstlüğü ve sorduğunuz sorulara verecekleri akıl süzgecinden geçmiş, kapsamlı cevapları araştırmak olur.


Aynı zamanda iade garantisi olan, ürünlerinin arkasında duran, iletişimi yüksek yerleri daima tercih etmeniz alışverişlerinizin keyifli bir deneyime dönüşmesini sağlar.


Gerçek doğal taşların, kalpten gelen niyetlerle buluştuğu ürünlerimizi incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page