top of page
Sevimli Defterler

Blog

Bolluk ve Bereketi Hayatınıza Çekmeniz için Öneriler

Güncelleme tarihi: 23 Mar 2022

Finansal bolluk ve bereket deneyimini hayatınızda yaratmanız için bazı basit önerileri bu yazımızda sizin için bir araya getirdik.


“Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz.”


Zengin kızlar daima sarışın ve kötüdür, fakirler ise esmer ve saf kalplidir (ki Batı kültüründe bu stereotip tam tersidir) ve günün sonunda filmin jönü daima fakir olan tertemiz kalpli kızla evlenir.

Zengin para babaları zalimdir, kızına, ustasına, karısına kötülük eder ve fakirler daima ailesini canı pahasına korur ve kalabalık sofralarında daima mutludurlar. (Canımız Yaşar Usta...)

Zenginler ise hep yalnız yerler ve bir sonraki hain planlarını yaparlar masada.


“Azıcık aşım, kaygısız başım”, “bir göz oda olsun yeter”, “benim malda mülkte gözüm yok” ile büyümüş, büyütülmüş nesiller olarak para ve bereket ile olan ilişkimizde bu kadar zorlanmamız şaşırtıcı olmasa gerek.


Azla yetinen ve mutluluğu parada aramayan, bunun bir araç olduğunu kavramış bir birey olmakta hiç bir sakınca yok pek tabii. Ancak hayatının bu alanında bolluk yaratmak isteyen ve bir çok çabasına rağmen zorlanmakta olan kimseler için belki farklı bir bakış açısı getirecek “Finansal Bolluk Bereket için Basit Adımlar” serisi hazırladık.

Tarafımızdan denenmiş ve onaylanmış, alışkanlıklarımızı değiştirirken bize hem çok eğlenceli bazen de içsel olarak bazen zorlayıcı ama özünde epey keyifli ve şaşırtıcı deneyimler yaşatmış bu önerileri umarız beğenir, uygular ve sevdiklerinizle paylaşırsınız.

  • Parayla ve bereketle ilgili varsa dilinizdeki olumsuz tüm cümleleri farkedin ve bunları kullanımdan kaldırın. Yapabiliyorsanız olumlu olanları kullanmaya başlayın. (Yukarıdaki giriş paragrafındaki cümleler size rehber olabilir.)


  • Cüzdanınızdan parayı eksik etmeyin. Her seferinde çekebildiğiniz en yüksek parayı çekin. Para parayı çeker” cümlesi zenginler hep daha zengin olur dışında, bu durum için de geçerlidir. Cüzdanınızdaki o güveni hissedin ve “ya nakit çıkışmazsa” endişesini kaldırın.


  • Paralarınızı cüzdanınıza, cebinize, çantanıza tıkıştırmayın. Alabileceğiniz en güzel cüzdanı alın ve paralarınızı her seferinde özenle, parmak uçlarınızla adeta severek yerleştirin. Dolmuşta ayakta gidiyor olsanız da, kasada arkanızda homurdananlar olsa da. Her şey enerjidir ve hiç bir şey itilip, kakıldığı, hor görüldüğü alanda var olmak istemez. Sevildiği, değer gördüğü, kucaklandığı alanda bulunmak ister.


  • Pirit, Sitrin ve Aventurin doğal taşları yüzyıllardır bereket alanında kullanılan kristallerdir. Bunları işyeriniz varsa kasasında, evde para sakladığınız bir yer ya da en basitinden bir kumbara yanına konumlandırın. Para cüzdanınızın içinde taşıyın.



  • Toplu taşıma kullanıyorsanız ulaşım kartınız, araba kullanıyorsanız benzin deponuz dolu olsun. Bolluk enerjisini ve güvenini hissedin. Ucu ucuna kart ya da depo doldurduğunuzda her seferinde yeniden doldurmak için ekstradan harcadığınız vaktin maliyetini düşünün. Kartınızın yetmemesi, yolda kalma stresini hayatınızdan çıkarın.


  • Her para çektiğinizde ve her ödeme yaptığınızda (fatura, restoran hesabı, market ya da giysi alışverişi ...) bu parayı çekebildiğiniz / ödeyebildiğiniz için şükredin. “Eyvah bankada param azaldı, eyvah hesap da çok geldi” diye kaygı enerjisinde boğulmayın. “Çok şükür var ki veriyorum” cümlesini seçin. Pek tabii ki ederinin üzerinde bir durumla karşılaştığınızda hakkınızı arayın, “aman ne olacak” diye paranızı değersizleştirmeyin.


  • Para konusunda sevgi dolu bir mindfulness geliştirin. Onu arkadaş gibi görün. Düşman gibi değil. Para konuşması stres yapıyorsa, korku enerjisi hissediyorsanız bu konudaki bariyerinizi bulmaya çalışın. Üzerine gidin. Olumsuz inancınızı mutlaka olumlu bir cümle gündelik tekrar ile aşmaya çalışın.


  • “Sonsuz olasılıklar evreninde hayatımın her alanında bolluk ve bereketi deneyimliyorum. İhtiyacım olan her şey ve fazlası daima beni buluyor” olumlamasını kaygının yerini güven alana dek tekrar edin.


  • Pek tabii ki finansal olarak farkında olun. Gelir gider dengeleriniz, bütçenizde delik açan eylemleriniz neyse bunu farkedin ve bunu niçin yaptığınızı kendinize sorun. "Neden?" sorusuna vereceğiniz cevabınız bolluk yolundaki niyetiniz olabilir belki.


  • Bir şey satın alırken önce ucuzuna gitmeyin. Kullanım maliyetini hesaplayın. Eğer o çok beğendiğiniz pantolonu yılın 300 günü, bir çok kıyafetiniz ile kombinleyerek ve bayıla bayıla giyecekseniz bu pantolonun birim başı kullanım maliyeti “eh” diyerek daha ucuza aldığınız ve senede 5-10 kere giydiğiniz pantolonunkinden daha düşüktür. Seçimlerinizin gerçek maliyetini farkedin. Bu bir bilinç değişikliği yaratacaktır.


  • Parayı sevin. Ne kadar aksi öğretilmiş olsa da eğer bu yönde bir öğreniminiz varsa kırmaya çalışın. Unutmayın ki para günümüz dünyasında istediğimiz bir çok deneyimi yaratabilmeniz için gerekli bir araç. Kazandığınız parayı mutlaka kutlayın. %10’luk bir kısmını mutlaka hayatı kutlamaya ayırın, bu bir bardak çay parası olsa bile. Sevinç ve şükür duygusuyla bu %10’u harcayın. Mutlaka ama mutlaka %30’a yakınını biriktirmeye çalışın.


  • Bu yazıyı okurken bile içinizden öfke, tepki yükseliyorsa tekrar paraya ve para sahibi olmaya dair inançlarınızı dürüstçe gözden geçirin ve "refah içinde, keyifle yaşamaya, daima ihtiyaç duyduğundan fazla para kazanmaya” tekrar niyet edin.


Bereket için sıklıkla kullanılmasını önerdiğimiz olumlamalar:

  • Sonsuz olasılıklar evreninde hayatımın her alanında bolluk ve bereketi deneyimliyorum.

  • Daima ihtiyacımdan fazla parayı kolaylık ve neşe ile kazanıyorum.

  • Refah içinde, keyifle yaşamak benim doğuştan gelen hakkımdır.

  • Parayı seviyorum. Para benim hayatımda arzu ettiğim deneyimleri yaratmama vesile olan keyifli bir araçtır.

Umuyoruz bu öneriler sizlerin de farklı bir bolluk deneyimini hayatlarınızda yaratmanıza fırsat sunar.

3.063 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page