top of page
Sevimli Defterler

Blog

Malalar Niyetimizi Gerçekleştirmede Nasıl İşe Yarar?


“Bunlar işe yarıyor mu / yarar mı?” zaman zaman hem yüz yüze karşılaşmalarımızda, hem de mesajlarla aldığımız bir soru.


Bir mala, bir cep kristali, doğal taş kristalli bir su şişesi, elde örülmüş bir bileklik yani niyetimizin farkındalığında bizi tutmak üzere herhangi bir kolaylaştırıcı araç satın almak ve sonrasında ne için aldığımızı unutmak, meditasyonun, yoganın, sporun, sağlıklı beslenmenin faydaları hakkında her türlü bilgiyi okumak, hesaplar takip etmek ancak bunları hayatımızda eylememe geçirmemek gibi sonuç vermeyecektir. Değişim ve dönüşümü daima eyleme geçmek yaratır.


Beyin ve sinir sistemi açısından bakıldığında bu konu ise “nöroplastisite” kavramına dayanmakta. Kısaca özetlemek gerekirse dinamik bir yapı olan sinir sistemimizde farklı iletişim yolları açılabilmesi ve beynin yeni sinaptik bağlantılar yaratabilme kapasitesine sahip olması. “Bilinçli çaba / farkındalığın gündelik tekrarı” ile beyne mutluluğu, hazzı, bereketi, kendini sevmeyi, cesareti, sakinliği tekrar öğretme ve bu bağlantıları kurma şansına sahip olmamız.


Bu yüzden size niyetinizi hatırlatmak üzere hayatınıza aldığınız araç her neyse onunla her temasınızda niyetinizi, mala aldıysanız kartınızda yazan olumlama cümlesini tekrar etmenizi bu sebeple istiyoruz.

Doğal taş kristallerin doğadan gelen muhteşem bilgi ve enerjisini bilinçli farkındalık ile birleştirerek niyetimizi gerçekleştirme yolunda kendimizi destekliyoruz.

Beyne tekrar tekrar “kendimi sevmem güvenli, ben mucizevi bir varlığım” diyoruz.

“Cesurum” diye tekrar ediyoruz.

“Olanı olduğu gibi kabul ediyorum” diyoruz.

Beynimiz yeniden öğrenebilir.

Niyetimizin bilinçli farkındalığındaki gündelik tekrar ile yeniden yollar yapılandırabilir.

Cesareti, öz sevgiyi, teslim olmayı ve güvenmeyi, sakin kalmayı yani özümüzün sahip olduğu tüm bu özellikleri yeniden hatırlayabilir.


Bu yüzden evet, bunlar işe yarar.

Ama iş her zaman olduğu gibi bende, benim mucizevi çabamda biter.

Ve bunu bilmek, kendi içsel gücüme sahip çıkıp, elime aldığımda nelerin dönüşebileceğini deneyimlemek ise hayat değiştiren bir deneyimdir. #niyettaşı

869 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page