top of page
Sevimli Defterler

Blog

Kristal Doğal Taş Temizlik Ritüelleri: Enerjiyi Yeniden Canlandırmanın En Güçlü ve Kolay Yolları


Günümüzde pek çok kişi, ruh ve beden sağlığını desteklemek için doğal ve alternatif yöntemlere başvuruyor. Kendini keşfetme ve niyetlerini gerçekleştirme yolunda doğal taş ve kristallerin enerjisi ve mucizesi ise hem estetik hem de güçlü bir eşlikçi olarak bizi yolculuğumuzda destekliyor.

Kristal doğal taşlar, binlerce yıldır enerji taşıyıcıları olarak kabul edilmekte ve birçok farklı kültürde kullanılmakta. Kristaller, niyetlerimizin bir hatırlatıcısı ve enerjetik anlamda destekleyicisi olarak kullanılırken, pozitif enerjiyi çekmek, negatif enerjiyi dağıtmak ve genel olarak yaşamımızdaki dengeyi sağlamak için kullanılabilirler.

Aylık bir rutin geliştirip, günlük yaşamımızın bir parçası olan doğanın bu muhteşem hediyelerinin enerjilerini yenilemek için Dolunay gecesinden önceki gece ya da gün içinde su, tuzlu su veya toprağa gömülerek temizlenmesi, mutlaka bir bitki ile tütsülenmesi varsa birikmiş dışsal enerjiyi atması için önerdiğimiz yöntemlerin başında geliyor.


Doğal Taş Kristaller Ne Sıklıkta Temizlenmelidir?


Doğal taş kristaller temizlenmeye ihtiyacı olduğunu herhangi bir fiziksel işaretle bize belirtmez. Bu sebeple kristalimizle bağ kurmuş olmamız ve onu hissetmemiz çok önemlidir. Eski gücünü, titreşimini hissedemiyorsanız, size adeta yorulmuş gibi geliyorsa temizlik zamanı gelmiş demektir.

Temizlik için uyguladığımız ve aşağıda detaylıca bahsettiğimiz yöntemlerin temelinde kristalimizi doğayla buluşturmak yatar. Bu sebeple akan suyun altında yıkayabiliriz, suda bir gece dinlendirebiliriz, dilersek bu suya Himalaya ya da kaya tuzu atabiliriz. Aynı zamanda ait olduğu toprağa bırakmak da kristalinizi hem temizler hem de aynı anda şarj eder. Daha kısıtlı zamanlarda ise adaçayı, üzerlik, palo santo gibi tütsülerin dumanıyla temizlemek uygundur.

Hangi sıklıkla temizlenmeleri gerektiği noktasında en öncelikli olan iç sesimizi dinlemektir. Eğer temizlenmesine ihtiyaç duyuyorsanız her gün bile tütsüleme gibi basit adımlarla temizlik yapabilirsiniz. Fakat şunun da altını çizmek gerekir ki doğal taşlar ve doğal taş kristaller bizim yüzyıllardır enerjisine, şifasına ve rehberliğine başvurduğumuz maddeler ve titreşimleri neredeyse hiç değişmiyor. Yalnızca dışsal enerjiyi absorbe etme yetenekleri ile tıpkı biz gibi onlar da doğaya dönmeye ihtiyaç duyuyor. İşte zaten bu yüzden onları toprak, su gibi doğadaki elementlerle buluşturuyoruz.

Bu sebeple de Dolunay öncesi aylık temizliği aksatmamak temel olmak üzere, kristalimizin o dönem geçirdiği yolculuğu ve çalışma yoğunluğunu da düşünerek (örneğin o dönem öz şefkat ile ilgili bir çalışma içindeyizdir ve her sabah Rose Kuvars kristalimizi ya da malamızı kullanıyoruzdur) iç sesimizle sıklığa karar vermemiz en doğrusu.


Doğal Taş Kristalleri Temizleme:

Kristal temizlik ritüellerinin ilk adımı, kristalleri fiziksel ve enerjetik olarak temizlemektir. Kristaller, sürekli enerjiyi emer, depolar ya da geri yansıtmak için çalışırlar, bu yüzden düzenli olarak temizlenmeleri önemlidir. Bunun için birkaç yöntem kullanabilirsiniz:

  • Tuzlu ya da Saf Su: Bir kâse suya biraz deniz tuzu ekleyin ve kristalleri bu suda birkaç saat bekletin. Tuz, negatif enerjiyi emer ve kristali arındırır. Ancak bazı kristaller, suya maruz kalmaktan zarar görebilir, bu yüzden kristalinize uygun bir yöntem olduğundan emin olun. Örneğin Selenit kristali suyla temasa uygun değildir, çünkü minik partiküller halinde suda çözünür. Ancak zaten Selenit kristali hem kendini hem de diğer doğal taş kristalleri enerjisel olarak temizleme özelliğine sahiptir bu sebeple zaten bu adıma ihtiyaç duymaz.

Eğer temizlemek istediğiniz doğal taş kristallerden yapılmış mala kolye, bileklik ya da benzeri bir ürün ise su almayan kilitli bir poşetin içerisinde suda bekletme işlemi yapmanız ara malzemelerin zarar görmemesi ve iplerin su emmemesi için en doğrusu olacaktır.

  • Toprağa Gömmek

Malanızı ağzı sıkıca kilitlenebilecek bir poşetin içine koyduktan ya da pamuk bir bez ile sardıktan sonra bahçeye ya da saksınızın dibindeki toprağa gömün ve gece boyunca bırakın. Doğal taşlarınızı ya da şişenizin kristalini de yine pamuk bir beze sararak toprağa bırakın. Bu adım taşların üzerinde birikmiş olan enerjiyi nötrlemek için yapılır.

  • Bitki ile Tütsülemek:

Doğal taş kristallerinizi ya da bunlardan yapılmış tüm aksesuarlarınızı kolayca temizlemenin yolu tütsü dumanı kullanmaktır. Bunun için adaçayı ya da üzerlik yakabilir, palo santo ya da hazır başka tütsülerin dumanından faydalanabilirsiniz. Burada önemli olan tütsü dumanının taşlara temas ederek havaya karışmasıdır. Yani taşları mutlaka tütsü dumanının içinden geçirmelisiniz.



Doğal taşlarımızı ve kristallerimizi temizlemek ve şarj etmek onları sahip oldukları saf, öz enerji hallerine, frekanslarına geri döndürmek demek.

Eğer kristalimizle, malamızla çalışırken gerçekten enerjisinden verim almak istiyorsak düzenli temizlik ve şarj etme uygulamalıyız. Bunu onlara da dinlenmeleri için fırsat tanımak gibi düşünün… Bu aynı zamanda kristalimiz, malamız ile olan bağımızı güçlendirmek ve kendimize de alan açarak bu doğal taş kristali ve /veya malayı hayatımıza hangi niyetle aldığımızı hatırlamak, içselleştirmek için harika bir fırsat.


Doğal Taş Kristallerimizi Şarj Etme:

Doğal taş kristallerinizi temizledikten sonra, onları enerjiyle yeniden şarj etmek önemlidir. Şarj etme işlemi, kristalinizin niyetinizi ve enerjinizi taşımasını sağlar. İşte bazı şarj etme yöntemleri:


  • Dolunay ya da Yeni Ay Banyosu: Kristallerinizi bu iki güçlü dönemin temsilcisi olan ay ışığı altında bırakıp aynı zamanda uygun niyetlerinizi de taşlarınıza söyleyerek şarj edebilirsiniz. Özellikle gece boyunca dolunay ışığının direkt vurduğu bir alana doğal taş kristallerinizi bırakmak enerjilerini yenilemek için ideal bir yöntemdir.

  • Güneş Banyosu: Kristallerinizi güneşe koyarak onları enerjiyle doldurabilirsiniz. Bunun için bir saat kadar güneşte beklemeleri yeterlidir. Ancak bazı kristaller, güneşe maruz kalmaktan etkilenebilir. Ametist, Sitrin, Selestit, Akuamarin, Lepidolit, Rose Kuvars, Florit kristalleri ise güneşte rengini kaybetme riski taşıdığından çok kısa süreler sorun olmasa da uzun süre güneşte şarj edilmelerini önermiyoruz.

  • Meditasyon: Kristallerinizi, malanızı ya da bilekliğinizi avuçlarınıza alın ve sessiz bir ortamda meditasyon yapın. Zihninizi sakinleştirin ve niyetinizi kristale aktarın. Bunu yaparken, kristalinizin size enerji ve güç verdiğini hayal edin. Elinde tuttuğunuz doğal taşın ve bundan yapılmış malanın, bilekliğin niyetinize uygun taşlardan seçilerek yapıldığına emin olun. Her doğal taş her niyete uygun değildir. Doğal taşlar ve enerjileri hakkında tüm ürünlerimizin içinde detaylı bilgi bulunduğu için web sitemiz içindeki ürünleri gezerken son derece harika bilgiler edinebilirsiniz.

  • Kristal Kümeleri: Kristalleri büyük bir Ametist veya Kristal Kuvars kümelerinin yanına yerleştirerek şarj edebilirsiniz. Bu kristal kümeleri, diğer kristallere enerji verme konusunda oldukça etkilidir.

Sonuç:

Kristal temizlik ritüelleri, enerji dengesini sağlama, kendinizle ve taşlarınızla olan bağınızı tazeleme ve güçlendirme, taşlarınızı sizin için çalışması konusunda destekleme ve genel ruhsal iyilik halini artırma ve evinizde olumlu bir atmosfer yaratma konusunda güçlü bir yoldur. Kristallerin enerjisini temizlemek, şarj etmek ve programlamak için yukarıda bahsedilen yöntemleri kullanarak bu ritüelleri düzenli olarak gerçekleştirebilir ve hem kendinize hem taşlarınıza keyifli bir bakım zamanı ve alanı hazırlayabilirsiniz.


277 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page