top of page
Sevimli Defterler

Blog

7 Çakra Nedir? Nasıl Dengeye Getirilir?

Güncelleme tarihi: 4 Nis 2021


Son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız “Çakralar” konusunu en basit ve gündelik yaşamda fayda sağlayabileceğimiz haliyle `Yeni Başlayanlar için Çakralar 101 ` yazısı altında sizler için derlemeye çalıştık.

Sankskritçe bir kelime olan “Çakra”nın anlamı “tekerlek” ya da “dönüş”tür. Bedenimizin sadece fiziksel bedenden ibaret olmadığına inanılan Doğu inanışında, çakralar Enerji Bedenimizde bulunan ve omurilik boyunca yukarıya doğru dizilmiş enerji çarklarıdır. Her bir çakranın kendine has bir rengi vardır ve tüm çakralarımız endokrin sistemimizdeki bir hormon beziyle bağlantılıdır.

Çakralarımızın temsil ettiği konular ve bu konuların hayatımızda dengede olması bize daha doyumlu, dengede ve mutlu bir yaşamın kapısını aralamada destek olur. Bir çakranın açık ve güçlü olmasından ziyade dengede olması önemlidir. Fazla açık ve fazla güçlü olduklarında hayatımızdaki olumsuz etkisini yine başka bir açıdan hissederiz.

Çakralardan yayılan enerji her şeyin enerjiden ibaret olduğu dünyamızda başkaları tarafından okunmakta, hissedilmektedir.

Dışarıdan bir kaynak ya da kişinin bize bu konuda yardımcı olmasına ihtiyaç duymaksızın, kendi sahip olduğumuz öz gücümüzle yapabileceğimiz birçok uygulama vardır. Her çakrayı anlattıktan sonra size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bir çok öneriyi her çakraya ait bilgi bölümünün sonuna ekledik.

Aşağıdaki bağlantıdan bu mini

e-kitabı indirebilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.


Şifa olması dileklerimizle, keyifli okumalar ve uygulamalar…


Yeni Başlayanlar için 7 Çakra
.pdf
Download PDF • 1.44MB

Not: "7 Çakrayı Dengeye Getirmek" için uygulamalı pratik yapmak ve daha derin bilgiler edinmek isteyenler çok sevgili arkadaşımız Çağla Yılmaz Bayar'ın kapsamlı bir şekilde hazırlanmış ve rehberlikle ilerleyen "Çakra Simyası" programına katılabilirler.

İletişim: yoga@chandayoga ya da 05495212199

1.551 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page